❤️sorgsen dag

2015-04-29 @ 21:55:34
Precis nattat Themo, så nu ligger jag också i sängen och ska strax sova brevid mannen i mitt liv❤️ Det gick så smidigt och lätt att natta han idag, la bara ner han i sängen och fick ge han nappen en gång sen skötte han sig själv, annars brukar det ta en stund, lite gnäll, gungade, hålla hand, spela musik osv. Marcos underbara farfar gick bort inatt, så det är en ledsen stämning här hemma ❤️ han var så snäll och trevlig, även fast han inte kunde så mycket svenska så försökte han prata med mig ändå, så tråkigt men skönt för han. Nu slipper han ha ont. Saknar han redan, lilla Alpo. 

Mamma fyller år imorgon så jag och Nadja överraskade henne med vår present idag, nya glasögon. Hon blev så glad och chockad. Nadja hade bokat en synundersökning åt sig och så sa vi till mamma att Nadja bara skulle dit och köpa linsvätska. Så när dom i kassan frågade om det var Nadja som skulle ha synundersökning så pekade hon på mamma och sa nej hon ska ha, hon blev så chockad och glad, min underbara mamma ❤️ 


Mormor var hit en sväng igår, så hon fick mata Themo med lite Mongopure, mumsigt! 



Så fick han lite gröt imorse, en riktig liten ätare. 



Så här får han ligga i badrummet medan  jag duschar, ibland går det bra ocj ibland inte haha. Man måste ta det rätta tillfället. 


Lunchade med mor och Nadja efter överraskningen. 







Så roligt att sitta i gåstolen och slå på alla saker 



Gick hem till mor en sväng på kvällen och kollade på ett avsnitt av lost :) 

Gooodnaatt nu snarkar mannen redan ❤️ 

Vänt sig❤️

2015-04-28 @ 15:03:50
Wiho Themo vände sig från mage till rygg nu, två gånger på raken😃 han har gjort det en gång förut men det gills inte för det var lite backe haha. Såå glad 😃 fångade det på film andra gången han gjorde det 😊







Gladfis

2015-04-28 @ 13:15:25
Nu har jag precis städat här hemma medan Themo sover. Det behövdes, så nu är det skönt att vara hemma när det är rent och fint. Håller även på att tvätta, man får tvätta två till tre maskiner varje vecka nu. 

Themo fick bada på morgonen efter att han ätit, han tycker så mycket om att bada, ligger där och sprattlar för fullt med benen och stänker vatten överallt. Så roligt att kolla på! Jag undrar om han har fått eksem från mig, han har röda torra prickar på magen och armarna som jag måste smörja flera gånger om dagen. Måste fråga om det på torsdag när vi ska till BVC. Undrar hur mycket han väger, han måste nästan väga över 8 kg nu. Han är såå tung. Min lilla Knubbis ❤️ 

Efter att Themo badat så passade jag på att gå ut och gå när Themo hade sin förmiddagslur, så himla skönt väder, kallt i luften men så skönt när solen värmer en. 

Themo har varit så glad idag än så länge ;) så himla roligt när han håller på och jollrar, skrattat och har sig. Han är så söt när man håller i han så tappar han nappen och så försöker han leta reda på den genom att borra ner ansiktet mot mitt bröst, ibland lyckas han faktiskt få in den i munnen. 


Så kissar han i vattnet direkt när jag tar kort, såg det inte förns jag kolla på korten haha! 






Citronträd

2015-04-27 @ 21:55:49
Idag så åkte jag, Themo och mor till Köping för att handla kogödsel, hönsgödsel och planteringsjord, fick även med mig ett citronträd hem och två små physalis plantor. Vi åt även på greken, kycklingspett, pommes och tzatziki. vet bara inte vart gurkan i tzatzikin tog vägen haha!! Annars har vi inte gjort så mycket idag, planterat om gurkplantorna bara, sen det vanliga lek, gnäll, mat, byta kläder, sova och massa pussar och mys! Marco har varit sugen på risgrynsgröt ett tag nu så idag fick han äntligen laga det till kvällsmat, så gott med saftsoppa till! 

Nu ligger vi på soffan och kollar på film, ska snart gå och lägga mig så man orkar upp inatt och tidigt imorgonbitti, Themo har sovit i cirka en timme redan. Blir alltid så stressad när han har lagt sig för kvällen, att jag också måste gå och lägga mig så jag får den sömn jag behöver så man orkar med. Men men. Man måste ju ha lite kvalitetstid med sin man också :) 



Trött liten fis imorse :) 










Kärlek

2015-04-27 @ 18:49:44

Jag älskar ditt underbara skratt, så gulligt så man dör. Dom kommer inte ofta men när dom gör det så smälter mammas hjärta❤️ min fina lilla skatt, jag älskar dig världens underbaraste son! 


Utgång

2015-04-27 @ 17:40:09
Jaha i lördags så blev det utgång med Sofi ❤️ Vi förfestade med goda drinkar och musik hemma hos henne innan vi först gick till lunkans för att se när Tomi spelade. Var där en stund innan vi vandrade vidare och skulle försöka komma in på hantis, när jag väl går ut så glömmer Sofi sitt körkort hemma så där kom vi inte in, vi går vidare och försöker komma in på Bishop, där kom vi in! Vi träffade på Stephanie en jobbarkompis där inne som satt med son far och pojkvän så dom hängde vi med hela kvällen :) riktigt rolig kväll, skönt att få komma ut och känns att man inte bara är mamma till världens underbaraste son! Marco och Fredrik kom förbi på slutet, sen åkte vi hem men först ett stop på donken... Haha! 

Saknade min lilla pluttis jätte mycket på morgonen sen, men var tvungen att sova lite mer så man är pigg och orkar med :) gick hem till mor en sväng och åt chili nam nam sen tog vi med oss bebis hem och sov lite till brevid varandra❤️ 







Så trött bebis men ville inte sova, säkert saknar mamma och pappa så han vill mysa lite först;) 


Mitt lilla hjärta. 


❤️

2015-04-25 @ 14:03:08

Ligger och myser med min lilla bebis som ska sova hos hans mormor idag. Saknar han redan haha!! 


Mammas lilla älskling ❤️ 


Sån kärlek! 



Tröttis

2015-04-24 @ 12:00:13

Igår fick det bli två promenader, en vid lunch tid med Nadja i en timme och sen en på EM i en timme, så skönt väder! Går inte att promenera mer än en timme åt gången med pluttisen, han blir så rastlös och sover så dåligt i vagnen. så tråkigt. 


❤️ 



Så gott med hemlagat mos, hade i morötter också, gottit! 


Inatt så vaknade Themo hundra gånger kändes det som, fick stoppa in nappen flera gånger sen åt han en gång. Så trött mamma idag, ska passa på att vila lite nu medan han sover här breve mig i sängen. 


Imorse när han skulle vila, valde att gå upp och fixa lite här hemma men nej då vaknar han efter en halvtimme bara för att jag inte ligger breve han och sover, han som sovit i två timmar när jag ligger breve. Mammas gosis ❤️


Måste plantera om mina gurk och tomat växter idag också. 


Mamma var hit en sväng också på förmiddagen. 



Så passade på att gå ner till källaren för att hämta upp gåstolen, så Themo fick provsitta lite i den en kort stund :) 



Så här ligger han nu brevid mig ❤️ 


Bäh

2015-04-22 @ 20:05:47
Igår så startade vi dagen med en härlig morgon promenad sen lekte vi och myste nästan hela dagen bara, idag tog vi en lång sovmorgon Themo vaknade vid sju sen gick vi och la oss igen vid nio, tänkte att han vaknar väl om 40 min eller så men nej, jag vaknar upp klockan elva och Themo sover fortfarande. Men bara för att jag ska gå upp och göra mig iordning så vaknar han såklart. När vi fixat oss och ätit lite så åkte vi med mor och Kim till Köping för att hämta upp Nadja och jag passade på att köpa en roller så jag kan måla. Vi åkte även och handla på maxi. Sen hem en sväng och sen vidare till huset där jag nyss kom hem ifrån, vi har kommit en bit nu, tapetserat klart överallt nu, börjat lägga golv o vardagsrummet. Så nu är det bara golv och en vägg i Themos rum kvar att måla. Började måla på den idag men måste riva bort ytterligare några lager tapet där... Så målade hans lilla dörr med griffeltavlefärg istället. 
Sitter hemma hos mor och väntar på mat, falukorv och pepparrotssås. Längesen man åt det! 


Gårdagens lilla buse 

Satte han i bumbostolen vid babygymmet så fick han sitta och leka, tror han gillade det mer än att ligga ner:) 


Alltid händerna i munnen nu, så jobbigt när han ska äta. Puttar bort flaskan med händerna och så börjar han skrika och stopp händerna i munnen.. Haha 



Mums gröt












Satte oss och åt donken vid ströbohög så passade på att gå upp för den också.





Städning

2015-04-20 @ 22:24:58
Mamma ville ha Themo imorse, hon ville visa upp honom för nån vän haha! Det passade jätte bra för det behövdes verkligen städas här hemma, så det var skönt att få städa i lugn och ro med musik på. Tänk att man passar på och städa när man är lite barnledig. Trodde aldrig jag skulle göra det. Men så mycket skönare och göra det utan pauser med mat och skrik och lek :) passade även på att bara ligga i sängen och vila. Har även varit till huset och målat lite, dom har kommit igång med dräneringen nu, så nu är det fullt med jord på gården och hål längs huset. 

Lilla Themo fick smaka på lite gröt ikväll, tror han tyckte om det. Han gjorde ingen min eller så utan smaskade i sig det. Tycker att han har börjat äta lite dåligt nu på sistone så tänkte testa och ge han lite gröt och sånt och se om han vill äta det. Efter att han fått lite gröt så blev han jätte glad och tjoade högt, så himla söt,<3 han har börjat hitta sina ben nu, ligger och tar tag i dom när han får chansen haha. Just nu så ligger han och snarkar i sin säng som står vid vår fotända och jag ligger i sängen och lyssnar på honom. Bästa som finns är att kolla på han när han sover så sött! 


Dagen Themo 😃

Satte han i sin bumbostol på babygymmet



Presenter

2015-04-20 @ 15:43:34
Här kommer lite bilder på Themos doppresenter. 


Han fick en fin tavla av sin mormor som hon har gjort själv 




Fyra små glas 










En bok med som handlar om Themo




U





Dopdagen

2015-04-20 @ 13:50:05
Jaha igår så var det dop för våran lilla fisplutt, blev ganska så stressigt när vi skulle dekorera och sånt på slutet men vi blev klara så hann i tid till kyrkan :) vi bjöd på smörgåstårtor och tårtor, så gott och uppskattat! Lite grinig var Themo under dagen men det gick ändå:)  mamma var snäll som tog han om Themo mestadels medan vi plockade fram allt och sedan undan och diskade o så. Themo fick massa fina doppresenter, lägger upp dom i ett eget inlägg så det inte blir så mycket bilder.  


Mamma fixade mitt hår:)
























Räktårtan gick åt först haha






Themos fina tårtor



Trötta och städat färdigt.


Dopdag

2015-04-19 @ 06:23:01
Idag ska min lilla Knubbis döpas 😃 mycket och göra innan dess, hämta tårtor bada Themo och skrapa bort lite skorv, duscha själv och göra iordning sig, åka till skbg och hämta upp smörgåstårtorna sen börja dekorera till fikat och packa med allt som ska med. Kommer bli en sån fin dag för min bebis, jobbigt att stå där framme bara medan alla stirrar på en haha. 

Igår så åkte vi till Köping för att handla dricka allt sånt till dopet, blev även DN sväng in på Kappahl, där vi köpte tre par byxor och två pyjamaser till Themo, två favoritbyxor fick följa med hem i en större storlek :) sen in på hm där jag köpte en klänning och kavaj tills idag, hade tänkt o ha en blus och jeans först men sen hitta jag klänningen så då fick det bli det istället.  

Åkte hem till mor för att fixa lite annat smått till dopet :) sen en liten promenad till huset där Marco och Fredrik höll på att riva bort altanen så dom kan dränera på måndag. 












Tänkte inte på att det var dragkedja... Mycket bättre med knappar på pyjamas. 


Just nu, Themo spydde ner både mig han det första han gör på morgonen! Haha. 


Trött

2015-04-18 @ 05:45:35



Mormor har stickat en capten Themo.

Igår så var jag och Themo på en lekträff,  Themo satt och stirra på dom andra bebisarna som lekte. Han var så nöjd, trodde att han skulle vara tjurig då han inte hade sovit någonting på FM Men nej han var så lugn, var väl roligt att titta på andra haha. Themo sov cirka en halvtimme från 06.00 till 15.30 igår, förstår inte hur han orkade hålla sig vaken. Han såg hur trött ut som helst så till slut fick han somna i gungan. Och sov hela kvällen, så vid 20 väckte jag han så jag skulle slippa gå upp inatt och höll han vaken till 22, han var så trött haha. 

Idag ska vi åka och handla dricka och sånt till dopet imorgon:) så trött nu, Themo somna precis så ska ta mig en lur jag också. ❤️


❤️

2015-04-16 @ 21:28:05




Min kärlek till denna underbar lilla pojke är såå stor. Så sjukt att det finns så starka känslor, min fina son❤️ Mamma älskar dig. 

Börjar bli nervös för dopet som är på söndag, jobbigt att stå där uppe när alla stirrar på en haha! Men längtar också, speciellt till tårtorna ;) måste inhandla lite blommor och dricka o så sen. 
Idag så skrev vi äntligen på papperna till huset så nu är det vårat!!! Så sjukt kul att vara husägare nu:) speciellt när man har en bebis som kommer leka där ute, och plaska i en liten bebispool i sommar 😃 längtar så mycket. Vill att bebis ska bli lite större så han kan gå själv men ändå så vill man att han ska vara en liten liten plutt igen.  Marco är i huset nu med sin far och grejar, jag är dö trött och vill helst gå och lägga mig men måste vänta tills Marco kommer hem så vi kan äta.. Kyckling och massa brysselkål och beasås får det bli :) 


Renovering

2015-04-15 @ 11:26:51
Har haft fullt upp sen vi fick nyckeln till huset i fredags, vi har målat målat och målat, rivit tapet och börjat tapetsera. Köpt massa golv till matsal, v-rum, kök,hall och Themos rum. Målat klart i vardagsrummet så nu är det bara fondtapeten där kvar och sen golvet då. Målat den fula röda bröstpanelen i matsalen och den otroligt fula braskaminen som hade nån ful orange färg vit, rivit bort tapeten ovanför panelen som hade fiskedrag haha! Igår så började vi tapetsera där inne, kommer bli så fint när det är klart. Rivit massa tapet inne i Themos lekrum, hundra olika laget... Först så skulle vi ha en turkos färg på väggarna men insåg att det skulle bli en för stark färg så vi har börjat o måla vitt där inne nu, som kommer passa med hans siffer fondvägg. Sen tänkte vi måla bubblor med den turkosa färgen på väggen. Sen har vi målat lite lister i hall och kök. Vi har även hunnit vara på ett kalas för Themos kusin som fyllde 5 år och en tårtbuffe med smörgåstårtor, tårtor och kakor. Marco har precis varit magsjuk också.. Jag och Themo har klarat oss än så länge iallafall. 

Förra ägaren hade t om gjort en tavla av sin tapet hahah! 


Rensat lite i det stora växthuset:) 






❤️ 




















Ligga och titta på mor medan hon målar 👍





Hehe

2015-04-09 @ 22:04:02


Igår så var vi till skinnskatteberg för att prata med prästen om dopet, när vi ändå var i skbg så åkte vi hem till Marcos farmor och farfar och hälsade på, alltid så trevliga även fast dom knappt kan någon svenska. Ganska skönt att slippa prata faktiskt ;) dom pratar ju bara finska haha. 





Vi var även och beställde två dop tårtor, ena kommer likna denna fast det kommer stå Themo istället för James :) och den andra tårtan ska ha en bild på lilla fisen❤️ 


Min lilla bebis börjar bli stor, vill sitta hela tiden nu haha, så söt. Försöker man "putta" ner han när han sitter i knät att han ska luta sig på mig så stretar han emot. 



Hämtade ut vår bumbostol idag, så nu får han öva o sitta lite i den:) så himla söt i den, ser helt ihoptryckt ut. Hahah, min lilla Knubbis. 


Fick även hem detta, man sätter det på hans fötter o armar så kan han leka med dom. 


Även en liten aktivitetsboll



Hahaha, Themos farmor köpte denna i Finland så var tvungen att testa den.


Mormor har stickat en liten larv :) 


Min vän Fia har ritat denna som ska få pryda Themos väggar i hans nya rum sen. 

Såå gott, åt detta både igår kväll och ikväll.


Lyxfrulle idag. 



Världens finaste son❤️ 





TISDAG

2015-04-07 @ 21:06:59
Jaha idag så var vi till Västerås för att inhandla det sista till dopet som är den 19 april. Themo fick en vit skjorta som han ska ha när vi fikar o så. Vi åkte även till Bauhaus för att handla tapeter och målar färg, köpte till Themos rum, vardagsrummet och matsalen. Hoppas det blir bra sen! Har precis kollat på svenska Hollywood fruar och sitter o väntar på att bakpotatisen som är i ugnen ska bli klar, som ska ätas med en kyckling och curryröra. Themo bara sover och sover nu, sover nästan hela eftermiddagarna, vaknar upp för att äta sen vill han sova igen.. Han växer ju hela tiden så han blir väl trött. Ska snart testa o väcka han så han inte vaknar inatt och är pigg igen... Imorse så vaknade han tjugo i sex. Baah... Min lilla skitunge, fast man är döötrött så blir man så glad när man ser han le på morgonen när han ser en ❤️ 












Sprattelgubbe

2015-04-06 @ 22:31:47

Köpte en stoor melon idag, såå gott! 


Lillplutten fick bada idag, herregud så han plaska och sprattla, vattnet forsade upp i luften haha. Man undrar ju om han tycker det är roligt eller om han avskyr det haha. Han ser så arg ut och ba nu jävlar så börjar han sparka sönder hahaha. Min fina lilla bebis ❤️ tänk att han är hela tre månader nu. Tiden går så foort, känns som att han nyss kom upp på mitt bröst men ändå varit här så länge. Världens bästa kärleks känsla. Kan fortfarande inte förstå att "lilla" jag är mamma, till en sån underbar och fin liten gubbis. 

Han har varit otroligt trött nu på EM, beror säkert på att han varit vaken mycket på FM. Han somnade klockan 15 och sov till 18 sen åt och badade han sen åt han lite igen och sen slockna han klockan 20. Han sover fortfarande får hoppas att han sover som vanligt inatt, med en paus för lite mat runt 3 bara. 

Imorgon så ska vi till Västerås för att handla det sista till dopet, även kolla/ handla tapeter och målar färg till huset. Vi får eventuellt nycklarna redan på fredag. Ska bli så skönt att bo i hus i sommar. Fixa och göra iordning på riktigt i Themos rum, som kommer få vara på den nedre våningen med alla sina leksaker, kläder och skötbordet sen får han sova uppe i vårat sovrum :) så himla svårt att hitta nån bra tapet till hans rum bara. Vet inte om man ska satsa på en bebis tapet med typ nalle puh på eller nå eller på en tapet med stjärnor eller nå lite mer stilfullt. Baah.... Ska iallafall ha blåa detaljer o så:)  

Nää ska kolla klart på need for speed nu sen sova så man orkar upp inatt. 



Påsk🐣

2015-04-06 @ 18:02:34

Detta låg i mitt påskägg som jag fick av Marco👍


I fredags så var jag och några andra mammor till Tabasco i Västerås och åt mat, jätte trevligt, mycke skratt. Planerade att vi skulle ha en drink och karaoke kväll nån gång:) 


Themo i lördags när vi åkte till hans farmor och farfar på påsklunch.


Marco använde sin nya ångmopp på mattan, mattan blev lite svartare haha


Såå gott! Trodde aldrig jag skulle gilla potatislåda, men nu har det blivit gott.



Themo fick ett litet påskägg av sin mormor. 

Mycke finare i verkligheten, i storlek 74 så om ett tag kan han ha dom :) 


Min lilla Knubbis ❤️


Mor och Nadja kom hit i på EM i lördags  , så åt lagade vi stek :) 


Themo i sin body som han fick av sin farmor i påskägg:) 


Så bra att han kan ligga och gunga medan man tränar lite:) 


Så himla skönt att ha gubben hemma nu, varit hemma i en vecka och två veckor kvar. 


gick över med godisresterna till mamma, hon blev inte glad hahah


Themo somnade vid 18 igår kväll så inatt vaknade han 4 och var pigg.. Haha tur han somna om vid halv 6. 


Promenad 



Vaknar alltid efter 30 min när man är ute och går, har man tur så ligger han där tyst. 



Fick bli xuan efter att vi varit och handla på Ica maxi.


Ville inte ligga själv eller att man skulle sitta ner med han så tillslut fick han sitta i bärselen, jobbigt att hålla i en liten Knubbis :) 






Bilder

2015-04-02 @ 21:45:11

Var och hälsade på hemma hos Marcos farmor och farfar i söndags, sen hos hans far och mor. 


I måndags fick han bada :) 



Sen åkte jag, Nadja, mamma och mormor till Åsby hem och trädgård och lilla Themo då.

Fanns lite kycklingar där haha

Sen vidare till hälla för att äta en god ceasarsallad

Hahahah


Efter det så åkte jag, Marco och Nadja till Erikslund där jag handlade tre par skor, fyra tröjor och ett par byxor:) 


Efter att vi varit på BVC i tisdags så åkte vi först och sa upp lägenheten, snart bara en vecka kvar tills vi får nycklarna!!!  Sen åkte vi till Marcos mor och åt lunch :) 


En skön långpromenad 



Så trött och ledsen efter sprutan, mitt lilla hjärta ❤️

Glad dagen efter sprutan som tur är

Så jäkla drygt, Telia har tagit bort kanal 5 och lagt dit Disney Channel istället.. 






Köpte solbrillor till min snygging idag😎



Var tvungen att prova dom 😂😂😂😂


Varit och hälsat på Themos kusin Helmi idag, åkte sedan med dom till pickaboo i Fagersta. 


Blev detta och alldeles för mycket godis. 

Köpte även en fin body när jag var på stan med Maria och lilla Thyra idag:) 


BVC

2015-04-02 @ 08:00:31
I onsdags så var vi på BVC med lilla Themo, han fick sina första sprutor. Han blev så ledsen, min lilla gubbis❤️ Han fick en spruta i båda låren, mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio, hemofilus inf B, pneumokocker och sen la vi även till hepatit B. Nu vägen min lilla Knubbis 7405 g och är 63 cm lång. På kvällen var han så ledsen, han bara skrek och skrek. Aldrig hört det där skriket, han hade säkert ont men han fick ingen feber så det var skönt ändå. Nästa dag var han samma gamla bebis. 







RSS 2.0